top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

Blended care: fysiotherapie in de praktijk én op afstand, Blog no. 1


E-health en Blended care (1): Zorg op afstand én in de praktijk: "Hoe leuk is dat?!" Een nieuwe manier van werken tussen de fysiotherapeut en een patiënt, zonder dat je de kwaliteit van zorg uit het oog verliest.


Met Mieke is collega Olaf van Kesteren van Manueel-Fysiocare deze uitdaging aangegaan. Mieke keek hier in het begin wat sceptisch tegenaan, maar stond hier wel degelijk open voor. "Ik als ‘oudje’ hypermodern doen in deze huidige en toekomstige digitale wereld. Ben ik dan degene die mag meedoen in deze nieuwe ontwikkeling? Super leuk."


Bij Manueel-Fysiocare hebben wij de software tool Physitrack zo ingericht dat elk persoon, ook op leeftijd, hier makkelijk en simpel mee om kan gaan. Alles is herkenbaar in de huisstijl van de praktijk, er zijn op maat gemaakte schema's en we hebben eigen beeldmateriaal toegevoegd van hoge kwaliteit.


Olaf: "Toen ik Mieke hier wegwijs in heb gemaakt, ging het als vanzelf. De mix van een aantal behandelingen in de praktijk en behandelingen op afstand middels een videoconsult (een van de e-healthtoepassingen die eveneens via Physitrack mogelijk is) bleek perfect. Op het tijdstip dat we de afspraak op afstand hadden zaten Mieke en ik klaar achter de computer. Met 1 klik op de knop zagen we elkaar via het beeldscherm. Naast een update over het herstel van Mieke was het mogelijk oefeningen op afstand te doen. Ook bespraken wij het oefenschema welke direct kon worden aangepast.


Ik ben met Mieke al voor de operatie (een totale heupprothese) dit traject aangegaan.

Immers, effectief en positief bewezen is: better in = better out. Met andere woorden: hoe fitter en vitaler je een operatie ingaat, hoe sneller en beter je herstel.


Via het beeldscherm heb ik Mieke kunnen adviseren en informeren over de totale heup prothese die er aan zat te komen.

Daarnaast hebben we samen achter de computer allerlei leuke en functionele oefeningen kunnen doen. Dit was even wennen, maar toch ook weer erg leuk. Op deze manier heb ik alle vragen van Mieke kunnen beantwoorden en heb ik haar goed kunnen voorbereiden op toch wel een spannende operatie."


Inmiddels is bovenstaande manier van werken bij ons in de praktijk een vaste mogelijkheid. Wij merken het enthousiasme van huisartsen en specialisten. Een goede voorlichting en een mix van soorten behandelingen (op afstand en in de praktijk) maakt dat onze zorg bijdraagt aan Passende Zorg en Zorg Op Maat. Het feit dat wij niet alleen fysiotherapie kunnen leveren, maar onze zorg kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld chronische pijn therapie, diëtetiek en leefstijladvies resulteert in de Juiste Zorg op de Juiste Plek.


Klik hier voor meer informatie over E-Health bij Manueel-Fysiocare.


Maak nu je afspraak voor een intake! Olaf en onze andere collega's helpen je snel.


90 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page