top of page

Zorg op afstand bij revalidatie

Online revalidatieprogramma voor knie of heup

Een goede voorbereiding op een operatie en professionele aandacht voor herstel zijn belangrijke ingrediënten voor revalidatie bij een ingreep aan knie of heup. Wij bieden een online prehabilitatieprogramma vanaf 4 tot 8 weken vóór de operatie en werken aan een duidelijk en haalbaar ldoel. Door het volgen van een online revalidatieprogramma kun je rekenen op veilig en doorlopende zorg, zodat je snel weer op de been bent.

Ben je in afwachting van een knie- of heupprothese? 

Kies voor online revalidatie bij Manueel-Fysiocare

selectie foto's zorg op afstand-7527.jp

Online revalidatieprogramma voor knie of heup

Een goede voorbereiding op een operatie en professionele aandacht voor herstel zijn belangrijke ingrediënten voor revalidatie bij een ingreep aan knie of heup. Wij bieden een online prehabilitatieprogramma vanaf 4 tot 8 weken vóór de operatie en werken aan een duidelijk en haalbaar doel. Door het volgen van een online revalidatieprogramma kun je rekenen op veilig en doorlopende zorg, zodat je snel weer op de been bent.

Voordelen online revalidatie

 • Frequent contact met jouw persoonlijke fysiotherapeut

 • Multidisciplinaire zorg bij behoefte

 • Eigen regie over herstel en revalidatie

 • Inzicht in jouw eigen behandelplan

 • Praktische hulp bij het gebruik van online programma’s

 • E-consult via mail, telefoon, live chat of videoverbinding

 • Online uitleg van oefeningen op maat

 • Direct antwoord op vragen

 • Veilig vanuit jouw eigen huis

 • Vergoeding door de verzekering, geen extra kosten

 • Op elk moment gewoon doorgaan met uw behandeling

 

     Revalidatieprogramma voor en na de operatie of prothese

 • Fase 1: Voorbereiding op de operatie: informatie geven en vragen stellen

 • Fase 2: Fysiotherapeutisch onderzoek

  • Vragenlijst, screening en testen

 • Fase 3: Fysiotherapeutische behandeling

  • Online sessies

  • Digitale oefeningen 

  • Virtueel contact met fysiotherapeut

 • Fase 4: Zelfstandig werken aan volledig herstel

 • Uitbreiding: Fysiotherapeutische behandeling (1x per week)

 • Meer effect door inzet van diëtist, coach of psycholoog (multidisciplinaire zorg)

 • Continu contact met uw zorgbuddy

 • Evaluatie


 

Veelgestelde vragen

Wat houdt het programma in?
Het programma is opgedeeld in fasen. We beginnen natuurlijk met een intake en onderzoek en kennismaking met jouw persoonlijke zorgbuddy. We geven voorlichting over de operatie, zodat je weet wat je te wachten staat. De voorbereiding (voor de operatie) bestaat uit versterkende oefeningen om herstel te bevorderen, uitleg over de operatie en het stellen van vragen. De fasen na de operatie kenmerken zich door spieropbouwende, mobiliserende en stabiliserende oefeningen. Je krijgt steeds persoonlijke begeleiding en hoeft het zeker niet alleen te doen.  Je kunt al jouw vragen stellen via de live chat of videobellen. 

Wat betekent multidisciplinaire zorg?
Bij multidisciplinaire zorg krijg je niet alleen begeleiding van een fysiotherapeut, maar wordt fysieke zorg gecombineerd met aandacht voor de juiste voeding of mentale zorg. Een diëtist of psycholoog kan een belangrijke bijdrage leveren aan het bespoedigen van herstel. Een operatie, en zeker ook de periode van klachten die daaraan voorafgaan, kan ook gevolgen hebben voor hoe jij je voelt. Wij geloven in het combineren van disciplines om jou zo goed mogelijk te helpen bij herstel en lekker in je vel zitten.

Wat heb je nodig?
Om dit online revalidatieprogramma te volgen is een laptop of tablet nodig, waarmee je gebruik kunt maken van Physitrack en het patiëntenportaal van ons elektronisch patiëntendossier SpotOn Medics. Heb je hulp nodig bij het installeren en gebruik van de software? Jouw zorgbuddy geeft uitleg over de techniek en het gebruik van de online programma’s. 

Wat is een zorgbuddy?
Een zorgbuddy is een professionele zorgverlener met kennis van het zorgproces. Jouw zorgbuddy is een persoonlijke vraagbaak en tussenpersoon m.b.t. de operatie, het ontslag uit het ziekenhuis en het revalidatietraject. Het voordeel van een zorgbuddy is dat je niet steeds hetzelfde verhaal hoeft te vertellen en de zorgbuddy ondersteunt van A tot Z. 

Hoe lang duurt het traject?
Een revalidatieprogramma verschilt per persoon en wordt op maat samengesteld. Een voorbeeld: Vanaf 4 tot 8 weken voor de operatie tot en met het behalen van het hersteldoel. Gemiddeld moet je denken aan 24 online sessies met een frequentie van 2 keer per week, behandeling van 30 minuten. De duur van de behandeling wordt aangepast aan jouw omstandigheden en wensen. 

Wat is het resultaat?
Samen stellen we een doel op maat vast met als uitgangspunt zo optimaal mogelijk functieherstel.

Wat zijn de kosten van online revalidatie?
Het fysiotherapeutische traject van de revalidatie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Er zijn geen extra kosten. De 1ste 20 behandelingen komen uit de aanvullende verzekering. Vanaf de 21ste behandeling uit de basisverzekering. Indien er multidisciplinaire zorg door diëtist of psycholoog nodig is, is de vergoeding afhankelijk van jouw overeenkomst met de zorgverzekering. 

 

Blijf in beweging

Ook na het herstel is het belangrijk om te blijven bewegen. Een abonnement bij MFC Sport biedt een perfecte uitkomst als vervolg op het revalidatieprogramma. Jij blijft bewegen en wij houden een oogje in het zeil. 

e-health bij Manueel-Fysiocare

e-Health heeft zich, mede door de richtlijnen bij het coronavirus, snel ontwikkeld. Als cliënt ben je nu meer op jezelf aangewezen. We moeten noodgedwongen thuisblijven en je kunt de deur niet meer uit of je wilt dat liever niet. Velen van ons hebben toch zorg nodig. Daarbij is e-health een uitkomst. Manueel-Fysiocare levert professionele zorg op afstand. Goede zorg leveren is wat wij doen, ook als dat (tijdelijk of door omstandigheden) niet in een van onze praktijken kan.

selectie foto's zorg op afstand-7408.jp
losse afbeeldingen.png
Manueel-Fysiocare Online, Nieuwegein, Fy
bottom of page