top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

(Top)Sport in de praktijk; samenwerken aan jouw beste prestaties

Bijgewerkt op: 22 dec. 2023

Sporten. Het verbetert bewezen de fysieke conditie, vermindert stress, bevordert sociale interactie, bevordert een gezonde leefstijl en verhoogt het algemeen welzijn. Bij Manueel-Fysiocare en MFC Sports begeleiden en behandelen we een groot aantal sporters en topsporters. Deze (top)sporters beoefenen een evenzo groot aantal verschillende soorten sporten. Van o.a. (professioneel) wielrennen en balsporten zoals voetbal, tennis, volleybal, handbal tot fitness, pilates & petanque.Verschillende sporten en verschillende mensen geven andersoortige klachten, vragen verschillende benaderingen en verschillende bewegingsanalyses. We zien bij volleybal, tennis en handbal bijvoorbeeld veel schouder-, knie- en achillespeesklachten. Bij (baan)wielrennen zien we veel rug-, heup- en knieklachten. Bij hockey zien we o.a. enkelklachten en bij voetbal zien we vaak lies- en knieklachten of langdurige trajecten zoals prehabilitatie- en revalidatietrajecten bij een voorste kruisbandoperatie.


Onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten zijn experts in het analyseren en behandelen van blessures vanuit de sportgerichte fysiotherapie: door middel van specifieke oefeningen, revalidatieprogramma's en professionele begeleiding dragen we bij aan het een zo optimaal en snel mogelijk herstel zodat het trainen bij een blessure snel en veilig weer volledig opgepakt kan worden. Net zo belangrijk is de rol die wij spelen bij de preventie ter voorkoming van blessures en het bewaken van een goede balans tussen optimale prestatie, belastbaarheid en gezondheid.Topsporters streven naar excellentie en uitzonderlijke prestaties in de sport die zij uitoefenen; vaardigheden verbeteren zij niet alleen op fysiek gebied, ook zijn er vaak uitdagingen binnen groei op mentaal en sociaal vlak. Topsport daagt hen uit/dwingt hen zelfs om grenzen te verleggen, doorzettingsvermogen te ontwikkelen en persoonlijke doelen te bereiken. Ook kunnen topsporters een bron van inspiratie en motivatie zijn voor anderen.


Ondanks de rooskleurige kant van topsport zijn er ook nadelen. De constante competitie en de drang om steeds het allerbeste uit jezelf te halen kunnen leiden tot fysieke en mentale uitputting. En natuurlijk ligt er altijd het risico op blessures op de loer. Als deel van een team van ondersteunende professionals zijn onze fysio- en manueel therapeuten met regelmaat een onderdeel van deze begeleiding.Onze professionals hebben ruime ervaring in ondersteuning in-, en beoefenen van (top)sport. Naast sport specifieke fysiotherapie en manuele therapie bieden wij (top)sportpsychologie, helpen wij (top)sporters hun prestaties te verbeteren en begeleiden wij bij het werken aan een gezonde balans tussen lichaam en geest. Wij werken altijd met een individueel programma. Met ondersteuning op maat helpen we je het beste uit je training en je sportieve prestaties te halen ongeacht welk niveau.


Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op voor een intake of kennismaking.


71 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page