top of page
Logo Nieuwegein Gezond, Lekstroom Gezond, GLI, Leefstijl.png

Nieuwegein Gezond & Lekstroom Gezond


De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)
van Manueel-Fysiocare


Schrijf je nu in voor de eerstvolgende groep.

We weten het allemaal: het leven draait om balans en genieten. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer besluit je  versterking of hulp te zoeken om de balans (terug) te vinden? En waar zoek je dan naar? Bij Manueel-Fysiocare en MFC Sports helpen we je op verschillende manieren. Nieuwegein & Lekstroom Gezond is ons GLI programma. Samen werken we op een goed onderbouwde én prettige manier aan een gezonde en vitale leefstijl welke bij jou past.

Werken aan een vitale en gezonde leefstijl
op een manier die bij jou past

Gedrag veranderen is het moeilijkste wat er is. Zeker als je de noodzaak om te veranderen voelt. Misschien herstel je van corona, wil je voorkomen met diabetes type II te moeten gaan spuiten met insuline, of wil je (een verhoging van je dosis) medicatie voor bijvoorbeeld hart- en vaatziekten of COPD voorkomen. Een goede balans in je eet- & leefpatroon kan verergering van chronische ziekten voorkomen, dan wel doen verdwijnen.

Wat kan een gezonde leefstijl doen voor bijvoorbeeld diabetes?

Er is steeds meer bewijs dat een gevarieerde en gezonde leefstijl met voldoende beweging en een gezond gewicht de gevoeligheid voor insuline in je cellen verbetert. Daarnaast verlaagt het je bloeddruk en worden de waardes van je cholesterol beter.

Duidelijke verwachtingen scheppen, handvaten bieden waar jij iets mee kan, samen zorgen dat jouw motivatie optimaal blijft en weten dat werken aan- en volhouden van een gebalanceerde leefstijl niet altijd makkelijk is: 

ons team gaat samen met jou de uitdaging aan!

 

Manueel-Fysiocare, Arbo Fysiocare, MFC Sports, Nieuwegein Gezond, Lekstroom Gezond, GLI, L
Manueel-Fysiocare, Nieuwegein Gezond, Lekstroom Gezond, GLI, Leefstijl_edited_edited.jpg

COaching Op Leefstijl (COOL)

Om blijvend je gedrag te veranderen als het gaat om leefstijl is meer nodig dan alleen een advies over voeding of bewegen. Het volgen van een GLI programa houdt in dat je werkt aan gedragsverandering met als doel een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Hoe ga je om met uitdagingen die je tijdens je dagelijks leven en tijdens werk tegenkomt? Middels een traject van 2 jaar met individuele contactmomenten en interactieve groepsbijeenkomsten helpen wij je te leren omgaan met deze uitdagingen.

Wij werken met het programma COaching Op Leefstijl (COOL) en zijn lid van de Vereniging Arts & Leefstijl voor optimale kwaliteit van onze GLI.

Enkele voorbeelden van thema's tijdens de groepsbijeenkomsten:

 • Kleine aanpassing, groot effect

 • Kom in beweging

 • Lekker eten geeft structuur

 • Slapen en ontspanning

 • Hoe maak ik mijn acties tot een succes

 • Hoe lekker is jouw weekend

Wat je kan verwachten

Stap 1      Meld je aan voor ons programma 

Iedereen is welkom aan ons programma deel te nemen. Onder bepaalde voorwaarden komt de vergoeding uit de basisverzekering. Je vraagt een verwijzing bij de huisarts welke direct naar ons kan worden toegestuurd als:

 • je 18 jaar of ouder bent;

 • je overgewicht hebt; een BMI van 25+ mét verhoogd risico op diabetes en/of hart- en vaatziekte OF wanneer je een BMI hebt van 30+;

 • je gemotiveerd bent om zelf, met behulp van ons, deze stap te zetten. 

 

Stap 2      Intakegesprek

Zodra je hebt aangegeven te willen deelnemen aan ons programma plannen we een afspraak in voor de intake. Tijdens dit gesprek wordt er een vragenlijst doorgenomen om een beeld te vormen van jouw leefstijl en gezondheid op dit moment. Er is alle ruimte om jouw vragen te stellen.

Stap 3      Doorlopen GLI programma
Onze GLI duurt 24 maanden en bestaat uit 16 groepssessies en 6 individuele gesprekken, verzorgd door onze leefstijlcoach Daphne.

 • De eerste 8 maanden is er iedere maand een bijeenkomst en 3 individuele momenten gericht op het veranderen van gedrag.

 • De 16 maanden daarop is er om de maand een groepsbijeenkomst en is er ruimte voor individuele sessies gericht op behoud van gedrag passend bij een vitale en gezonde leefstijl welke bij jou past.

Team van experts: 
veranderen van gedrag is niet alleen coachen.

Sporten en optimaal functioneren zijn belangrijk om je fit en vitaal te voelen.
Wij hebben dit 'gewoon' in huis.

Optimaal functioneren en actief werken aan een goede conditie zijn belangrijke voorwaarden om een vitale en gezonde leefstijl te kunnen volhouden. Ervaar je tijdens jouw traject bijvoorbeeld lichamelijke klachten, blijf je moeite houden met de juiste voeding of ervaar je (veel) spanning of stress bij het aanleren of volhouden een nieuwe leefstijl? Bij Manueel-Fysiocare en MFC Sports staat een ervaren taem met behandelaars en trainers klaar om jou op een positieve manier extra te begeleiden indien je daar behoefte aan hebt.

Wat vergoedt de verzekeraar?
En wat moet ik daarvoor doen?

Heb je een verwijzing van de huisarts? Dan worden de kosten 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Bij jouw aanmelding zien wij direct bij welke verzekeraar jij verzekerd bent. Soms vragen wij voor jou een machtiging aan voor de GLI bij de verzekeraar.

 

Wat betreft de vergoeding zijn er 3 mogelijkheden, afhankelijk bij welke verzekeraar je aangesloten bent.*

1. Met verwijzing: wij declareren direct bij de verzekeraar als wij daar een contract voor de GLI mee hebben.

Je krijgt 100% vergoed.

2. Met verwijzing: per kwartaal ontvang je een factuur achteraf een factuur. Deze dien je eenvoudig (vaak via een app of webomgeving). Jij ontvangt het bedrag van de verzekeraar vergoed daarna aan ons.  

Je krijgt 100% vergoed.

3. Zonder verwijzing: eens per kwartaal ontvang je van ons een factuur. Je vergoedt deze factuur zelfstandig. 

*Wij hanteren NZa tarieven.

GLI, Nieuwegein Gezond, Lekstroom Gezond, Manueel-Fysiocare, Leefstijl, site-2a.png

Informatie voor de verwijzer

Verwijs direct en laagdrempelig
via ZorgDomein

Komt een van de patiënten uit jouw praktijk in aanmerking voor de GLI? In Zorgdomein vind je Manueel-Fysiocare via 'Leefstijlcoaching' en/of via 'Paramedische Zorg'.

  

Wat je mag verwachten

 • Een innovatief GLI programma in samenwerking met COOL, welke middels passende zorg een traject op maat aanbiedt.

 • Multidisciplinaire samenwerking in de eerste lijn en de mogelijkheid tot sporten zorgt voor een compleet aanbod van directe en indirecte zorg.

 • Diverse terugkoppelingsmomenten t.a.v. voortgang via Zorgmail:  na intake, 3 maanden, 6 maanden, 1 jaar en 1,5 jaar.

 • Begeleiding bij zoeken naar juiste motivatie om zo duurzaam veranderen van gedrag te bewerkstelligen.

 • Korte lijnen zijn gewenst. Voor (patiënt)inhoudelijke vragen, neem contact op met Daphne Bos of Clair van Baal via Siilo.

Voor de verwijzer
bottom of page