top of page

Innovatie en Zorg op Afstand

Manueel-Fysiocare is een praktijk waarbij verbinden, vernieuwen en ontwikkelen centraal staan. 

Het zien van mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en het feit dat wij ons ervan bewust zijn dat online zorg straks niet meer weg te denken is uit de praktijk hebben wij helemaal omarmd. Via het ZonMw hebben wij medio 2020 de eerste stappen gezet om ook in de toekomst multidisciplinaire zorg op afstand aan te kunnen bieden. En met succes! Blended care is bij ons aan de orde van de dag. De patiënt staat bij ons centraal en onze contacten zijn fysiek of online.

Zorg op afstand, e-Health en een Gezonde Leefstijl op Afstand vallen of staan met begrijpelijkheid en beleving en succesvolle toepassing van deze manier van werken. De afgelopen jaren hebben wij ons als echte ervaringsdeskundigen ontwikkeld. We werken mee aan verschillende onderzoeken en hebben zitting in landelijke adviescommissies en beroepsorganisaties. Zo denken we bij de beroepsorganisatie het KNGF (fysiotherapie) mee bij het Digi-On project.

 

Meedoen aan onderzoek waarbij verbetering van de gezondheid centraal staat -> doe ook mee!

Wij werken af en aan mee aan diverse studies van verschillende universiteiten en beroepsorganisaties om vraagstukken rondom de meetbaarheid en effectiviteit van zorg op afstand in kaart te brengen. 

De ADAPT op Maat studie is hiervan een mooi voorbeeld. Het doel van dit onderzoek naar het lichamelijk functioneren van mensen met Parkinson en COPD middels het dragen van een smartwatch. In samenwerking met het Radboud UMC kan je via onze praktijk meedoen aan deze studie.

In het kort:

- densen die gediagnostiseerd zijn met COPD met beperkte inspanningscapaciteit óf Parkinson (Hoehn en Yahr schaal 1 en 2 met laag valrisico) kunnen meedoen als zij goed Nederlands begrijpen;

- doel van de studie is het algemeen functioneren in kaart brengen middels het dragen van een smartwatch en thuis diverse looptesten doen;

- het programma duurt 15 weken waarbij er 4 metingen zijn bij ons in de praktijk. Tussentijds zijn er thuismetingen en volg je je eigen (multidisciplinaire) begeleidingsprogramma.

 

Wil je meer weten? Kijk dan eens op de website van Parkinsonnext of de Adapt op maat pagina.

Een factsheet (voor verwijzers) kan je hier vinden of meld je aan voor meer informatie!

 

We hebben ontzettend mooie samenwerkingen opgezet en bevinden ons volop in het leggen van nieuwe contacten en samenwerkingen. Denk hierbij aan samenwerkingen met ziekenhuizen, huisartsen, beroepsverenigingen, onderzoekers/universiteiten, verzekeraars, gemeente en een grote diversiteit aan disciplines zowel binnen als buiten de zorg. 

Revalidatie in de praktijk waarbij zorg op afstand van vaste waarde is

- Ontwikkelen van de juiste tools om Zorg op Afstand mogelijk te maken voor kwetsbare mensen in de samenleving middels de juiste informatievoorziening en begeleiding. Concreet betekent dit e-learnings maken, gepersonaliseerde programma's via ons online platform aanbieden en een zorgbuddy 

- Prehabilitatie en Revalidatie bi een Totale Knie of Heupprothese middels multidisciplinaire zorg vanuit de eerste lijn. Middels een gepersonaliseerd programma en zorg van verschillende disciplines 

- Revalidatie in de eerste lijn na opname op de Intensive Care middels multidisciplinaire zorg in de eerste lijn.

Zorg op afstand ingebed in de praktijk

GLI

Een gezonde leefstijl is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De Gecombineerde Leefstijlinterventie helpt mee om mensen een gezonde manier van leven aan te meten. Hierbij staan beleving, de juiste motivatie (van zowel de cliënt als de behandelaren) en multidisciplinaire samenwerking centraal. Met ons netwerk en onze nieuwe samenwerkingen zal er meer commitment zijn bij de cliënt en is deze ook na de twee jaar begeleiding beter gemotiveerd gedrag duurzaam te veranderen. Meld je aan voor ons programma Nieuwegein & Lekstroom Gezond.

MFC Sports

Bij Manueel-Fysiocare staat niet alleen gezondheidszorg vanuit de eerste lijn centraal. Coaching op gebied van gedragsverandering en sport is evenzo belangrijk. De tijd waarin we nu leven is uitdagend. Veel mensen (van jong tot oud) ondervinden dagelijks letterlijk de beperking van het niet kunnen sporten. MFC Sports is een onderdeel van Manueel-Fysiocare waarbij training middels online live shows centraal staan. De beste manier om te trainen is door middel van een live show waarbij je letterlijk meedoet met de beste trainers. Middels een nauwe samenwerking met ervaren producers gaan wij de beste online trainingen geven die er momenteel te vinden zijn.

facebook_1612728715701_67642745031817008
2022-05 Manueel-Fysiocare, Adapt op maat studie, Radboud UMC, Parkinsonnext.png
selectie foto's  zorg op afstand-7408.jp
Nieuwegein Gezond, Lekstroom Gezond, Man
bottom of page