top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

Wist u dat? Bij ons kunt u ook terecht voor De McKenzie Methode® ​


Bij Manueel-Fysiocare hebben wij ervaring met de McKenzie Methode®. Veel mensen met rugklachten hebben er weleens van gehoord. Ook in het ziekenhuis wordt met regelmaat door een neuroloog of revalidatiearts doorverwezen naar een McKenzie therapeut.

Maar wat is McKenzie nou eigenlijk?

De McKenzie Methode® is al ruim 30 jaar een internationale behandel-methode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat met veel succesvolle resultaten.

De link naar McKenzie wordt vooral gelegd bij (lage) rugpijn, ischias, hernia, beenpijn en heupklachten. Echter, veel klachten aan het bewegingsapparaat hebben een mechanische oorzaak waar de McKenzie Methode® een goede behandelvorm voor is.

MTD is opgedeeld in vier fasen: onderzoek, classificatie, behandeling en preventief beleid om terugval te voorkomen in de toekomst.

Door middel van een nauwkeurig onderzoek -waarbij een beweging niet één keer, maar vaker wordt uitgevoerd- wordt een klacht geclassificeerd. De behandeling bestaat uit het aanleren van oefeningen, aanpassen van gedrag en zelfmanagement. Eigen regie op de klacht, het doen van oefeningen en omgaan met pijn zijn de meest belangrijke onderdelen van een behandeling.

Doel is de patiënt zo efficiënt mogelijk te behandelen en deze zo min mogelijk te hoeven zien.

Vaak wordt na de eerste behandeling al een positief resultaat geboekt. Ookal heeft iemand soms al langdurig klachten.

Kijk voor meer informatie over de inhoud van MTD van de McKenzie Methode op de website van McKenzie Insitute Benelux.

116 weergaven0 opmerkingen
bottom of page