top of page

De McKenzie Methode®

Bij Manueel-Fysiocare kan je ook terecht voor de specialisatie Mechanische Diagnose en Therapie (MDT), ofwel de McKenzie Methode®.

 

De McKenzie Methode® is al ruim 30 jaar een internationale behandel-methode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat met veel succesvolle resultaten. 

De link naar McKenzie wordt vooral gelegd bij (lage) rugpijn, ischias, hernia, beenpijn en heupklachten. Echter, veel klachten aan het bewegingsapparaat hebben een mechanische oorzaak waar de McKenzie Methode® een goede behandelvorm voor is. 

MDT is opgedeeld in vier fasen: onderzoek, classificatie, behandeling en preventief beleid om terugval te voorkomen in de toekomst. 

Door middel van een nauwkeurig onderzoek -waarbij een beweging niet één keer, maar vaker wordt uitgevoerd- wordt een klacht geclassificeerd. De behandeling bestaat uit het aanleren van oefeningen, aanpassen van gedrag en zelfmanagement. Eigen regie op de klacht, het doen van oefeningen en omgaan met pijn zijn de meest belangrijke onderdelen van een behandeling. 

Doel is de patiënt zo efficiënt mogelijk te behandelen waardoor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut zo min mogelijk is. 

Vaak wordt na de eerste behandeling al een positief resultaat geboekt. Ook wanneer iemand langdurige klachten heeft.

De behandelmethode kan op zichzelf staan, maar een combinatie van diverse behandelmogelijkheden zoals fysiotherapie, manuele therapie en/of dry needling is soms wenselijk om sneller en beter resultaat te boeken. 

 

Kijk voor meer informatie over de inhoud van MDT van de McKenzie Methode op de website van McKenzie Insitute Benelux.

Manueel-Fysiocare, Nieuwegein, McKenzie
bottom of page