top of page

Fysiotherapie & Werk
 

Fysiotherapie gericht op het behandelen en/of voorkomen van klachten tijdens het werk wordt ook wel arbofysiotherapie genoemd.

Een verkeerde werkhouding of te weinig pauzes kunnen ervoor zorgen dat klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan. Bij werkzaamheden achter de computer is dit anders dan bij lichamelijke werkzaamheden. Een fysio-therapeut gespecialiseerd op het gebied van werkgerelateerde klachten behandelt deze en zorgt voor voorlichting, advies en preventie.

Tijdens de intake wordt de nadruk gelegd op het ontstaan van de klacht, houding tijdens het werk, de intensiteit van lichamelijke belasting, voldoende beweging, het nemen van pauzes en de mate van ervaren spanning en/of stress voor-, tijdens- en na het werk. Een belangrijke doelstelling is om zo snel als mogelijk met minimale klachten aan het werk te blijven.

 

Een grote afname van klachten wordt al vaak gezien als een aantal kleine aanpassingen wordt doorgevoerd in afwisseling van houding, het nemen van korte pauzes en het doen van een aantal eenvoudige oefeningen. De behandeling bestaat naast voorlichting en advies gericht op de werkspecifieke situatie vaak uit een combinatie van fysiotherapie, manuele therapie en/of dry needling of de McKenzie Methode® .

 

Begeleiding of re-integratie via de werkgever: Arbo Fysiocare

Arbo-Fysiocare is ontstaan vanuit Manueel-Fysiocare en richt zich op de werkgever, werknemer en organisatie op het gebied van ergonomie, preventie en re-integratie. 

Bezoek de website voor alle informatie en interventies van Arbo Fysiocare.

selectie foto's, 3 Mb-9600.jpg
bottom of page