top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

Wij Blijven Zorgen. Juist Nu.


Update: maatregelen vanuit de overheid lijken steeds beter te worden nageleefd. Gelukkig! Wij zijn als praktijk nog steeds open voor individuele zittingen. Wij hebben op advies van het RIVM verschillen de maatregelen genomen.


Belangrijk is voor iedereen: vermijd grote groepen en drukke plaatsen. Als je geen verkoudheidsklachten of griepklachten hebt is het absoluut geen probleem om naar de praktijk te komen voor behandeling. Zijn deze klachten er wel, dan adviseren wij een online consult.


Volg via onze website welke maatregelen wij als praktijk nemen om onze steen bij te dragen de mogelijke verspreiding van het Coronavirus binnen onze praktijk tot een minimum te beperken.


Wij Blijven Zorgen. Juist Nu.


De praktijk is gewoon open.


Ons team is zich ervan bewust dat als zij zelf gezondheidsklachten hebben, zij zich af zullen melden om mensen te behandelen.

Deze stelregel geldt ook voor iedereen die wij behandelen.


Heb je last van hoesten, benauwdheid en/of niezen al dan niet in combinatie met koorts (meer dan 38 graden)? Dan adviseren wij te overwegen of wij de behandeling online plaats kunnen laten vinden.


Naar de praktijk komen is bij bovenstaande klachten

op dit moment niet wenselijk.


De voordelen van online zitting fysiotherapie (dus een zitting op afstand):

  • Als patiënt is het op allerlei plekken mogelijk de zitting te volgen zolang er maar internet is: beeldbellen zorgt voor goed contact.

  • Een groot deel van onze face to face behandeling bestaat altijd uit het bespreken van de klachten: hoe gaat het vandaag en hoe ging het de afgelopen dagen? Daarnaast is voorlichting en advies een zeer belangrijk onderdeel van onze taken als behandelaar. Met andere woorden: evauleren, coachen en voorlichting zijn essentiële onderdelen van een behandeling. Via beeldbellen is dit perfect te doen.

  • Op afstand is oefeningen (voor)doen en trainen een prima optie. Wij gebruiken een online programma (Physitrack) met allerlei oefeningen die wij direct kunnen laten zien en delen. Hiermee kunnen wij precies laten zien welke oefeningen gedaan moeten worden en hoe ze uitgevoerd dienen te worden. Doordat er een verbinding is met beeld en geluid kunnen wij, als de oefening wordt gedaan, prima feedback geven op de uitvoering.

  • En het belangrijkste voordeel van een online zitting: als het niet mogelijk is -in verband met de verkoudheidsklachten zoals hierboven beschreven- naar de praktijk te komen, kunnen wij alsnog iets voor je betekenen betekenen.


Bel gerust om te overleggen en vanzelfsprekend is een online consult absoluut geen verplichting.

Wat doen wij als praktijk:

  • Wij schudden tijdelijk even geen handen.

  • Na iedere zitting goed handen wassen (dit is voor ons een vanzelfsprekendheid en sowieso gebeurt altijd).

  • Wij maken de contactoppervlakken van de behandelkamer met grote regelmaat schoon met desinfectiemiddelen (denk aan het hoofdeind van de behandelbank, deurklinken, stoelleuningen, bureaublad, toetsenbord/muis).

  • Wij zullen tijdelijk geen badstof hoes over het hoofdeind van de bank doen, maar een stuk wegwerpmateriaal (papier). Vanzelfsprekend wisselen wij deze na iedere behandeling.

  • Er is desinfecterende gel beschikbaar om handen schoon te maken indien gewenst (door de patiënt en/of ons).

Wij houden berichtgeving nauwlettend in de gaten. Kijk voor meer informatie over het Coronavirus op de website van het RIVM.


Wij staan gewoon nog steeds voor iedereen klaar!


Ook de lessen Medical Pilates gaan online gewoon door.


12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page