top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

Doe mee!! Onderzoek, innovatie en COPD gaan hand in hand
Deelname onderzoek Radboudumc: telemonitoring en training bij mensen met COPD en Parkinson


Een nieuwe samenwerking en een nieuw project! Met trots mogen wij melden dat wij vanaf 2022 samen zullen werken met de Radboud UMC. Wij zullen één van de praktijken zijn waar de ADAPT op maat studie zal worden uitgevoerd.

Doel van dit onderzoek is inzage krijgen in de belastbaarheid (conditie en algemeen functioneren) van patiënten met een chronische aandoening (COPD en Parkinson).


Innovatie en e-health zijn bij ons van vaste waarde in de praktijk. Middels een trainingsprogramma en het dragen van een speciale smartwatch, ontwikkeld door het Amerikaanse gezondheidstechnologie bedrijf Verify Life Science, worden verschillende activiteiten en parameters 24/7 gemeten; denk aan het aantal stappen, hartslagfrequentie, percentage zuurstof in het bloed (saturatie) etc. Deze manier van meten is vernieuwend want nu wordt middels wetenschappelijk onderzoek een constante meting gedaan. Eerder waren het vaak losse -en dus minder betrouwbare- metingen.


We weten inmiddels dat voldoende beweging een positieve invloed heeft op de belastbaarheid. Voldoende beweging zorgt bij COPD onder andere voor een betere conditie en minder longaanvallen. Bij Parkinson blijven mensen die bewegen langer actief en vallen minder.

Door activiteiten 24/7 nauwkeurig in kaart te brengen middels het dragen van een smartwatch en een wetenschappelijk onderbouwd oefenprogramma te volgen, onderzoeken we wat voor effect dit heeft op de algehele conditie.

In januari 2022 starten wij intern met de voorbereidingen. Wij verwachten in maart te gaan starten met de start van de trainingen..


Aanmelden kan nu al! Wil jij meedoen met dit onderzoek of ken je iemand die mee zou willen doen? Meld je nu vast aan!

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page