top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

LifeLong Learning 3/3: Hallux Valgus


In dit derde artikel over bijscholing vertellen we je graag wat over de recente opleiding van Linda. Zij volgde een bijscholing over de aandoening hallux valgus.


Bij Manueel-Fysiocare hebben wij innovatie en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat iedereen uit ons team regelmatig aan bijscholing deelneemt. Zo blijft iedereen up to date inzake ieders vak- en interessegebied. Door de expertise en actuele kennis van ons team uit te blijven breiden, kunnen wij onze diensten optimaliseren en zo iedereen van zorg op maat voorzien.


Deze training die Linda volgde richt zich op de herziene KNGF richtlijn (beroepsorganisatie van fysiotherapeuten) van hallux valgus. Bij deze aandoening staat het middenvoetsbeentje van de grote teen naar binnen terwijl de teen zelf naar buiten wijst, oftewel een valgusstand. Door deze stand ontstaat een knobbel aan de zijkant van de voet bij het begin van de grote teen. Het is een aandoening die op latere leeftijd vaker voorkomt. Hallux valgus gaat gepaard met periodieke pijn en ontsteking in het gewricht van de grote teen.


Hallux valgus kan erg belastend zijn in het dagelijks leven. Om de pijnklachten te beheersen en beweeglijkheid zo optimaal mogelijk te houden is de juiste behandeling van groot belang. Een therapeut met de meeste actuele kennis begrijpt de factoren die invloed hebben op de aandoening en de effecten van o.a. oefeningen op de manier van bewegen. Door het toepassen van deze kennis en vaardigheden kan de meest effectieve therapie ingezet worden.


Meer weten over wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact op voor een afspraak.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page