top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

Welkom Danique!


Danique heeft bij ons een gedeelte van haar stage gelopen en is nu werkzaam als fysiotherapeut i.o. bij Manueel-Fysiocare.


Bij deze stelt ze zich voor:


"Ik ben Danique Grotenhuis en sinds kort werkzaam als fysiotherapeut i.o. bij Manueel-Fysiocare. Tijdens mijn stage heb ik al kennis kunnen maken met tal van uiteenlopende klachten.
In het bijzonder gaat mijn interesse uit naar (niet aangeboren) neurologische aandoeningen. Al tijdens mijn studie vond ik dit een zeer interessant onderwerp. In de thuiszorg heb ik kennis mogen maken met patiënten met verschillende soorten neurologische problemen zoals mensen met een CVA of Parkinson. Door met deze mensen te mogen werken heb ik mijn kennis en vaardigheden flink uit kunnen breiden.

De uitwerking van neurologische aandoeningen verschillen per persoon. Ieder mens op de best mogelijke manier te helpen door een persoonlijk plan van aanpak vind ik een mooie uitdaging. Ik wil mijn kennis hierin nog verder door blijven ontwikkelen.


Ook ligt mijn hart bij het behandelen van mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Mijn oudere broer is al jong gediagnosticeerd met Autistische Spectrum Stoornis (ASS). Ik heb van dichtbij ervaren dat de juiste hulp en begeleiding groot verschil maakt. Dat verschil hoop ik ook te kunnen maken voor/bij anderen.


Last but not least combineer ik mijn hobby heel graag met mijn werk. Vanuit het paardrijden werk ik veel met het verbeteren van balans en verder alles wat komt kijken bij de onderste lichaamshelft: lage rug, heup, knie en voet. Bij ruiters zijn dit vaak punten van aandacht om op een nog betere en veilige manier te kunnen (blijven) paardrijden. Voor de toekomst heb ik de wens om ooit nog verder te leren voor dierenfysiotherapeut. Zo kan ik niet alleen mensen, maar ook dieren van de beste hulp voorzien die nodig is."


Wil je een afspraak maken bij Danique of bij een van onze andere professionals?

Neem contact met ons op!

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page