top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

Week van de Valpreventie


Het was de week van de valpreventie. Vallen met de fiets. Het is iedereen weleens overkomen. De laatste jaren zijn er echter steeds meer ernstige ongelukken waarbij een fietser betrokken is. Afgelopen jaar was 66% van de verkeersslachtoffers een fietser. Veelal zijn fietsongelukken het gevolg van een enkelzijdig ongeval, kortom een ongeval waarbij alleen de fietser betrokken is. Veel voorkomende letsels zijn botbreuken en hoofdletsels.


Romy Adegeest

Romy is een van onze fysiotherapeuten en heeft zelf op hoog niveau gefietst. Romy komt uit een echte fietsfamilie en weet dus als geen ander wat belangrijk is om veilig te kunnen fietsen. Tijdens haar sportieve carrière is Romy een aantal keer gevallen en weet daardoor dus heel goed hoe kwetsbaar je bent op een fiets. Of dit nu met een klassieke stadsfiets, elektrische fiets, wielrenfiets of mountainbike is.


De ervaring in het fietsen én het feit dat Romy als fysiotherapeut werkt, resulteren erin dat Romy ook veel kan vertellen over het voorkómen van vallen: "Een goede balans en coördinatie zijn goed te trainen, evenals een stukje zekerheid. Dit zijn vaardigheden die je juist goed in een trainingszaal kan trainen samen met de fysiotherapeut.“


Doortrappen

Onlangs deed Romy mee met de training over fiets- en valpreventie: 'Stevig op de pedalen', een initiatief van stichting Doortrappen geïnitieerd door de Provincie Utrecht en gefaciliteerd door de Gemeente Nieuwegein, met als doel: trainers een handvat kunnen bieden om veilig te kunnen fietsen. "Bij Manueel-Fysiocare en MFC Sports gaan we op een vernieuwe


nde manier een programma ontwikkelen om veilig fietsen, (samen) bewegen en het onderhouden van je fiets op een leuke manier vorm te geven. Fietsen is goed voor je conditie en als je het samen doet een fijne sociale activiteit. In het voorjaar van 2023 zal ons programma starten, maar juist tijdens de herfst- en wintermaanden ben je al van harte welkom om te werken aan de juiste oefeningen!"


Revalidatie

Ben je gevallen met de fiets en ervaar je hiervan (lichamelijke) klachten? Wij kunnen samen met jou werken aan jouw herstel. Of het nu gaat om revalidatie waarbij lichamelijke klachten (bijvoorbeeld polsklachten, heupklachten of duizeligheid centraal staan), of je misschien onzekerheid of angst ervaart; wij van Manueel-Fysiocare en MFC Sports kunnen je begeleiden.


Afspraak maken

Wil je meer weten of een afspraak maken? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page