top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

LifeLong Learning 2/3: ParkinsonNet


Graag vertellen we deze week meer over de bijscholing die Clair momenteel volgt.


Bij Manueel-Fysiocare hebben wij innovatie en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat iedereen uit ons team regelmatig aan (bij)scholing deelneemt. Zo blijven wij up to date inzake kennis van ieders vak- en interessegebied.


Clair volgt momenteel scholing van ParkinsonNet. ParkinsonNet is hèt landelijke netwerk van zorgverleners welke gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met Parkinson. Het doel van dit netwerk is samen te werken aan de best mogelijke zorg en kwaliteit van leven voor iedereen met de ziekte van Parkinson of atypische parkinsonisme.


Om aan de kwaliteitseisen van ParkinsonNet te blijven voldoen, nemen geregistreerde zorgverleners regelmatig deel aan bijeenkomsten georganiseerd door ParkinsonNet.


Een vitale en gezonde leefstijl hebben een bewezen positieve invloed op Parkinson en a typisch parkinsonisme. De afname van de balans, houding en conditie waar patiënten met Parkinson mee te maken krijgen, kunnen een grote impact hebben op dagelijkse activiteiten. Middels een beweeg- en oefenprogramma, waarbij de fysiotherapeut stimuleert ook in eigen omgeving te sporten en oefenen, blijf je zo fit mogelijk. Leren bewegen op ritmes, ook als dit soms moeizamer gaat, helpen je langer goed te kunnen functioneren.


We werken samen met andere disciplines zoals diëtisten, ergotherapeuten, psychologen en coaches aan een compleet programma voor jou én mogelijke partner. Parkinson heeft immers invloed op alle facetten van het leven.


Meer weten over wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen? Kijk op onze site of neem direct contact op voor een afspraak.

Comments


bottom of page