top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

Lifelong Learning 1/3: Motivational Interviewing


Graag vertellen we je wat meer over de de bijscholing van onze medewerkers. Bij Manueel-Fysiocare hebben wij innovatie en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat iedereen uit ons team regelmatig aan bijscholing deelneemt. Zo blijven wij up to date inzake kennis van ieders vak- en interessegebied. Door de expertise en actuele kennis van ons team uit te blijven breiden, kunnen wij onze diensten optimaliseren en zo iedereen van zorg op maat voorzien.


Neem bijvoorbeeld Daphne. Zij is o.a. ingeschreven in het register van Chronisch ZorgNet met de specialisaties COPD, Covid en Leefstijl (GLI). Stichting Chronisch Zorgnet is hét landelijke netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in (beweeg)therapie en leefstijlbegeleiding bij patiënten met chronische aandoeningen. Bij dit landelijke netwerk staat kwaliteit, samenwerken en transparantie centraal.


Om aan de kwaliteitseisen van Chronisch Zorgnet te blijven voldoen, moet zorgverleners regelmatig bijscholen. Daphne volgde in oktober 2022 de opleiding ‘motiverende gespreksvoering’. Dit is een bewezen effectieve methode om mensen te kunnen begeleiden bij gedragsverandering.


Veranderingen doorvoeren in leefstijl kan soms een uitdagend proces zijn. Door te herkennen wat voor mensen in dit proces de uitdagingen zijn en deze middels motiverende gespreksvoering om te zetten in mogelijkheden, wordt het makkelijker om goede voornemens ook echt in de praktijk te brengen en patronen te doorbreken. Een geschoolde professional zet deze 'omdenkvaardigheden' en inzichten effectief in waardoor mensen beter en doeltreffender begeleid kunnen worden.


Meer weten over wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact op voor een afspraak.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page