top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

Deze Valentijnsweek: Bring-a-Friend Pilates


Wist je dat Medical Pilates een van de basisactiviteiten is van Manueel-Fysiocare en MFC Sports? Inmiddels geven wij al bijna 8 jaar pilates bij ons in de organisatie. Clair is een van de vaste pilatesdocenten en geeft inmiddels bijna 20 jaar les.


Deze Valentijnsweek is er

Bring-a-Friend Pilates.Neem deze week je favoriete persoon mee naar een van onze Pilateslessen! Je partner, beste vriend(in), je tante, broer of de buurvrouw, het mag allemaal!


Wat is pilates? De trainingsmethode Pilates is genoemd naar de bedenker, Joseph H. Pilates (1883 - 1967) en komt oorspronkelijk uit de danswereld. Doel is het versterken van de diepe spieren in je lichaam die zorgen voor de stabiliteit van bijvoorbeeld de buik, rug en schouders. De spieren die in de romp de hoofdrol spelen zijn de diepe buikspieren, diepe rugspieren, bekkenbodem en middenrif. Deze spieren vormen samen een gesloten systeem/kern/core (de veel gebruikte term voor het trainen van dezelfde spiergroepen is core stability training) die zorgt voor de stabiliteit van de romp en rug, en dus indirect de rest van het lichaam. Door deze spieren te trainen wordt u sterker en stabieler. Een sterkere kern geeft minder klachten tijdens alle dagelijkse activiteiten. Pilates is voor alle leeftijden. Zelf actief bezig zijn met het sterker, stabieler en soepeler maken van het lichaam?


Dus maak je les twee maal zo leuk en "Bring-a-Friend'!

Kan je vanavond niet? Geen probleem, ook op woensdag en zaterdag wordt deze Pilates les gegeven. Wie neem jij mee?


Wat heb je nodig? Er zijn voldoende matjes voorhanden, het meebrengen van een eigen matje mag natuurlijk altijd. Neem in ieder geval een handdoek en een flesje water mee. Trek makkelijk zittende (sport)kleding aan.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page