top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

Sharon start met Masteropleiding Musculoskelataal


Master Musculoscelataal, Manueel-Fysiocare, Sharon Damen

Leuke nieuwe ontwikkelingen!

Vorige week maandag, 6 februari, is Sharon gestart met haar masteropleiding in Enschede! Zij gaat de komende drie jaar hard studeren om de titel MSc Musculosketaal te behalen.

De masteropleiding Musculoskeletaal (MMS) is een combinatie van manuele therapie en sportfysiotherapie. “Deze combinatie spreekt mij het meeste aan, omdat beide specialismen mijn interesse hebben. Ook zien we in ons vak dat deze specialisaties steeds meer naar elkaar toe groeien en veel raakvlakken hebben.”

De specialisatie manuele therapie gaat dieper in op het behandelen van klachten van de gewrichten, startend vanuit de rug. Door het aanleren van verschillende behandeltechnieken leer je aangedane gewrichten los te maken door middel van mobilisaties of manipulaties.

De specialisatie sportfysiotherapie is gericht op de diverse aspecten van training en revalidatie binnen alle lagen van sport. Snelle behandeling bij blessures, podotherapie, trainingsfysiologie en trainingsopbouw zijn enkele voorbeelden.

De opleiding MMS combineert deze specialisaties en leert fysiotherapeuten op academisch niveau het toepassen van deze kennis.

trainingsopbouw zijn enkele voorbeelden.

De opleiding MMS combineert deze specialisaties en leert fysiotherapeuten op academisch niveau het toepassen van deze kennis.

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page