top of page
  • Foto van schrijverClair van Baal

11 april 2023, Wereld Parkinson DagApril is Parkinson Awareness Maand en 11 april is Wereld Parkinson Dag, de verjaardag van James Parkinson. De arts die als eerste de ziekte van Parkinson beschreef.


Onze speciale aandacht gaat vandaag uit naar de mensen die te maken hebben met deze snelst groeiende neurologische aandoening ter wereld.


Hoewel Parkinson(isme) bij iedereen anders tot uiting komt weten we inmiddels dat een gezonde leefstijl en voldoende beweging ervoor zorgen dat de ziekte van Parkinson en parkinsonisme kunnen worden vertraagd.


Inmiddels weten we steeds meer, maar nog lang niet alles over de ziekte van Parkinson en parkinsonisme. Onderzoek naar de beste behandeling en behandelmogelijkheden heeft inmiddels wel als resultaat dat mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme dezelfde levensverwachting hebben als mensen zonder Parkinson(isme).


Bij Manueel-Fysiocare begeleiden wij ook mensen met Parkinson en mensen met parkinsonisme. Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet zodat we met elkaar de beste zorg op maat kunnen bieden.
Dank aan Jenny voor haar verschijning op deze foto. Een van de prachtige mensen die wij al even mogen begeleiden.


Meer weten over wat wij kunnen betekenen voor jou of jou naaste? Neem contact op voor een afspraak.


Commenti


bottom of page