Clair van Baal

Ik ben Clair van Baal, eigenaar, manueel therapeut en fysiotherapeut bij Manueel-Fysiocare in het stadscentrum van Nieuwegein. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in dry needling. In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Internationale Hogeschool  voor fysiotherapie Thim van der Laan en in 2014 ben ik afgestudeerd als manueel therapeut, MSc (Master of Science)  aan de SOMT.  In  2012  heb ik de opleidingen voor dry needling afgerond en ik begeleid nu zelf collega’s tijdens dry needling cursussen in Domburg.

Naast manueel therapeut ben ik een positieve, creatieve en enthousiaste ondernemer die continu op zoek is naar mooie samenwerkingen en nieuwe uitdagingen.

Achtergrond

Sinds de afronding van mijn studie fysioterapie ben ik mijzelf continu blijven ontwikkelen, zowel binnen als buiten mijn vakgebied. Ik heb uiteenlopende cursussen gevolgd, bijvoorbeeld de McKenzie Methode®, diverse cursussen gericht op orthopedische klachten, nek-, kaak- en hoofdpijnklachten, medical taping, (para)medische training en inspannings-fysiologie. Daarnaast heb ik mij verdiept in revalidatie in (top)sport, fysiotherapie bij werkgerelateerde klachten, de communicatie met patiënten, het biopsychosociaal model en haptonomie. Tijdens en na mijn studie fysiotherapie heb ik vier jaar gewerkt als gediplomeerd pilatesdocent op verschillende (sport)locaties in Nieuwegein. Het eerste jaar heb ik de Medical Pilates lessen gegeven bij Manueel-Fysiocare.

Mijn grote interesse binnen de manuele therapie gaat uit naar het onderzoeken en behandelen van nekklachten, kaakklachten, hoofdpijnklachten en duizeligheid.

Arbo Fysiocare

Als praktijkeigenaar en ondernemer ben ik continu op zoek naar nieuwe uitdagingen en samenwerkingen. Vanaf de start van de praktijk had ik al de ambitie werkgevers en werknemers bij te staan/te kunnen trainen. Arbo Fysiocare is hiervan het resultaat. Wij zijn de beste partner in de regio Midden Nederland: een groot aantal experts binnen de verschillende domeinen van de zorg. Wij leveren interventies en trainingen op het gebied van re-integratie, arbeidsrevalidatie en verzuimpreventie vallend onder de paraplu 'Het Bewust Werken'. 

 

Privé: reizen combineren met werken

Naast mijn werk sport ik graag, zowel buiten als binnen (o.a. hardlopen, klimmen, fietsen, pilates, fitness); hou ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen en maak ik af en toe sieraden (ik heb anderhalf jaar de vakopleiding voor goudsmeden gevolgd in Schoonhoven). Vanaf 2013 heb ik reizen en werken gecombineerd. Mijn partner speelt volleybal op internationaal niveau. Dit heeft ons de afgelopen zeven jaar veel mooie ervaringen gebracht. Onze twee kinderen en twee katten reizen mee. Beiden kinderen zijn in Italië geboren.

Manueel therapeut, fysiotherapeut en dry needling therapeut Clair van Baal van Manueel-Fysiocare in Nieuwgein