Chronische pijn- & Vitaliteitstherapie

Gilles van den Broek is sinds kort Chronische Pijn- en Vitaliteitstherapeut bij Manueel-Fysiocare en Arbo Fysiocare.

 

Gilles legt uit: "Als vitaliteitstherapeut behandel ik mensen die doorgaans binnen het reguliere (para)medisch circuit geen of niet genoeg grip hebben kunnen krijgen op hun onderliggende klachten.

Een vitaliteitstherapeut biedt dus de helpende hand wanneer de klachten of symptomen sterk aanwezig blijven. Denk hierbij o.a. aan

Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijk Klachten (SOLK) zoals:

  • Chronische pijn (klachten aan het bewegingsapparaat)

  • Chronische vermoeidheid

  • Burn-out

  • Angst/stress gerelateerde klachten

  • Maag- en darmklachten (PDS)

  • Hoofdpijn

  • Duizeligheid

Wel wil ik  met klem benadrukken dat het hier gaat om aanhoudende lichamelijke klachten. Wanneer er na zorgvuldig medisch onderzoek, geen duidelijk onderliggende ziekte of oorzaak gevonden is. Misschien beter bekend als SOLK. Een nauwe samenwerking en samenspraak met andere medische specialisten is en blijft hierin van cruciaal belang!

 

Na een grondige intake schrijf ik een plan op maat. Een plan waarin ik mijn patiënt stap voor stap door middel van gestructureerde begeleiding meenemen in het proces van verandering richting volhouden. De persoon leert alle tools en vaardigheden die daarbij horen. Het leren afstemmen van goede en minder goede dagen, met jouw doel als eindpunt, is van groot belang.

Een hele belangrijke vaardigheid die ik mijn patiënten leer is o.a. dat pijn een eigen ‘construct’ heeft en de mate ervan kan variëren op basis van ‘bedreiging’ en daardoor dus los staat van een onderliggende fysiologische oorzaak. 

 

Mijn ervaring leert dat er ongeveer 3 tot 5 sessies nodig zijn om resultaat te boeken."

2021-10_Manueel-Fysiocare, Nieuwegein, Gilles van den Broek, fysiotherapie, manuele therap