Manueel-Fysiocare 

       Zadelstede 10

       3431 JZ  Nieuwegein

       4e verdieping, kamer 4.02

 T    030  227 05 89

 M   06 40 84 32 04

 E    info@manueel-fysiocare.nl

 

Logo De Pionier.png
  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon

©2019

Dit is ons team van experts

Het team van Manueel-Fysiocare in Nieuwegein bestaat uit professionals die u vooruit willen helpen, met persoonlijke aandacht, meer tijd en meer kwaliteit. Wij stellen onszelf graag aan u voor. 

Iedere fysiotherapeut/manueel therapeut heeft bij ons meer dan 10 jaar ervaring!

Manueel therapeut, fysiotherapeut en dry needling therapeut Clair van Baal van Manueel-Fysiocare in Nieuwgein

Clair van Baal

Ik ben Clair van Baal, eigenaar, manueel therapeut en fysiotherapeut bij Manueel-Fysiocare in het stadscentrum van Nieuwegein. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in dry needling. In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Internationale Hogeschool  voor fysiotherapie Thim van der Laan en in 2014 ben ik afgestudeerd als manueel therapeut, MSc (Master of Science)  aan de SOMT.  In  2012  heb ik de opleidingen voor dry needling afgerond en ik begeleid nu zelf collega’s tijdens dry needling cursussen in Domburg.

Achtergrond

De afgelopen tien jaar ben ik mijzelf continu blijven ontwikkelen, zowel binnen als buiten mijn vakgebied. Ik heb uiteenlopende cursussen gevolgd, bijvoorbeeld de McKenzie Methode®, diverse cursussen gericht op orthopedische klachten, medical taping, (para)medische training en inspannings-fysiologie. Daarnaast heb ik mij verdiept in revalidatie in (top)sport, fysiotherapie bij werkgerelateerde klachten, de communicatie met patiënten, het biopsychosociaal model en haptonomie. Tijdens en na mijn studie fysiotherapie heb ik vier jaar gewerkt als gediplomeerd pilatesdocent op verschillende (sport)locaties in Nieuwegein.

 

Naast mijn werk sport ik graag, zowel buiten als binnen (o.a. hardlopen, klimmen, fietsen, pilates, fitness); hou ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen en maak ik af en toe sieraden (ik heb anderhalf jaar de vakopleiding voor goudsmeden gevolgd in Schoonhoven). Sinds de nazomer van 2015 reis ik veel op en neer naar Italië, omdat mijn partner zijn sportcarrière daar heeft voortgezet.

 
 

Anneleen Schinkel 

Ik ben Anneleen Schinkel, met ingang van januari 2018 ben ik werkzaam bij  Manueel-Fysiocare. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. In de afgelopen 10 jaar heb ik ervaring opgedaan in verschillende praktijken en met een brede doelgroep. Ik heb diverse cursussen en opleidingen gevolgd om zo breed mogelijk inzetbaar te zijn. Zo heb ik o.a. opleidingen gevolgd voor Medical Taping, acceptatie- en motiverende gesprekstechnieken en diverse (orthopedische) verdiepingscursussen. Alle ervaring neem ik mee in mijn behandeling en benadering.

Arbeid & Gezondheid en werkgerelateerde klachten

Ik ga me met name richten op de behandeling van werkgerelateerde klachten en het uitbreiden van de zakelijke tak gericht op Arbeid & Gezondheid bij Manueel-Fysiocare. Het ervaren van beperkingen of pijn tijdens het werk is heel vervelend, het kan zelfs leiden tot (langdurige) uitval. Als dit het geval is dan kan de werkgever beslissen om ons in te schakelen voor behandeling van de klachten en te begeleiden naar werkhervatting, re-integratie. Dit is een traject waarbij het nodig kan zijn om met meerdere disciplines samen te werken voor het beste resultaat.

 

Er wordt samen met de cliënt en eventueel andere betrokkenen een behandelplan opgesteld. Ik vind het heel belangrijk dat de cliënt hierin centraal staat; Ieder mens is anders en verdient een persoonlijke benadering. Met als algemeen doel: zo optimaal mogelijk aan het werk zijn, door het verbeteren van functioneren en het verminderen van klachten. Dat kan door middel van coaching, (werkplek)advies, voorlichting, oefeningen en/of een ‘hands-on’ benadering. Opdrachtgevers kunnen ons ook inschakelen voor preventie en advies op de werkplek om uitval te voorkomen.

En dan nog even over mij: Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 kinderen, we wonen met veel plezier in Culemborg. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, maar echt ontspannen doe ik door hardlopen, zingen, piano spelen of creatief bezig te zijn.

Olaf van Kesteren

 

Ik ben Olaf van Kesteren, fysio- manueeltherapeut, gespecialiseerd in dry needling en een ervaren echografist. Sinds mei 2019 ben ik werkzaam bij Manueel-Fysiocare.  

Ik werk al meer dan 10 jaar met volle enthousiasme.  De positieve energie die ik krijg, is uit de waardering wanneer mensen geholpen zijn bij hun klacht of hulpvraag. Vaak gaat dat gepaard met het motiveren van een gezondere leefstijl. Ik probeer de mensen te motiveren om zo veel mogelijk aan lichaamsbeweging te doen.   

 

Zo kunt u bij mij terecht wanneer u last heeft van wervelkolom gerelateerde klachten die u beperken om voldoende uw dagelijkse bezigheden uit te oefenen. Door mijn ervaring als fysio-manueel therapeut is de opbouw van de trainingen veilig en effectief. 

 

Voordat ik begon met de opleiding tot algemeen fysiotherapeut, heb ik CIOS-sportopleiding gedaan. Om mijzelf verder uit te dagen en te ontwikkelen op werkgebied, ben ik in 2008 gestart met mijn specialisatie Manueel therapie. In 2011 heb ik de studie aan de SOMT in Amersfoort met succes afgerond. 

 

Ik moet zeggen dat sporten een rode draad in mijn leven is.  Naast dat ik zelf ook veel sport zoals: voetbal, hardlopen, fitnessen, wielrennen en skaten, begeleid ik ook sporters zowel voor de recreant als de topsport.  Een mooie ervaring was dat ik op een atletiek trainingsstage mee ging als fysiotherapeut naar Tenerife.  Of het nu voor de recreant of de topsporter is; ik vind het een mooie uitdaging om iemand weer zo snel mogelijk op desgewenst niveau te krijgen zodat het sporten weer hervat kan worden. 

 

Dit is een van de redenen waarom ik een SKATE-bootcamp heb opgestart. Hierin staat de FUN factor hoog in het vaandel. Hardlopen kan soms niet gedaan worden vanwege meerdere gewrichtsklachten. Ik probeer dan samen met de mensen te zoeken naar een sport/lichaamsbeweging die past bij de persoon. Sporten of bewegen moet leuk zijn.  

 

Misschien is een SKATE-bootcamp dan wel iets voor u. Het leven gaat op rolletjes. ;) 

 

(NB Echografie hebben wij nog niet bij Manueel-Fysiocare, we zijn op zoek naar  mogelijkheden om dit aan te kunnen gaan bieden.) 

 

Daphne Bos

Ik ben Daphne Bos en sinds 2011 werkzaam als fysiotherapeut. In maart 2019 ben ik bij Manueel-Fysiocare begonnen als all-round fysiotherapeut. Ik heb mij gespecialiseerd in dry needling en heb veel ervaring in de (top)sport. 


Vanuit mijn affiniteit met sport heb ik naast de opleiding voor fysiotherapie ook de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) afgerond. Vandaar mijn grote affiniteit met sport/bewegen en kinderen.


In de afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen en bijscholingen gevolgd om up-to-date te blijven en mezelf te blijven ontwikkelen. Zo heb ik onder andere de opleiding dry needling en medical taping gevolgd maar ook verschillende cursussen met betrekking tot orthopedische aandoeningen en sportgerelateerde klachten. Dit is een continu proces waarvoor ik mij jaarlijks bijschool. 


Graag werk ik samen met de patiënt om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.

Over mijzelf: ik ben moeder van 2 jonge kinderen, waar ik graag mee naar buiten ga.
Daarnaast ontspan ik door tennis, hardlopen en piano te spelen.

 

Ellen Andeweg

 

Ik ben Ellen Andeweg en met ingang van februari 2020 werkzaam bij Manueel-Fysiocare.

Ik heb ruim 15 jaar ervaring als Manueel en Fysiotherapeut en heb daarnaast cursussen gevolgd op het gebied van dry needling, medical taping, wervelkolomgerelateerde klachten en Fysiopilates.

 

De laatste jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in de behandeling van mensen met schouderklachten. De combinatie van manuele therapie, dry needling en oefentherapie geeft vaak een snel en goed resultaat.

Patiënten omschrijven mij als: enthousiast, persoonlijk en deskundig. Mijn streven is om de patiënt zelf controle over zijn of haar gezondheidstoestand te laten krijgen.

 

Communicatie en samenwerking met patiënt en collega’s vind ik hierbij heel belangrijk.

 
 

 

Odette Antonia

Mijn naam is Odette. Ik kom uit de marketingwereld, maar ben sinds begin 2018 ook pilates instructeur, wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Ik volgde al een lange tijd pilates en ben inmiddels een bedreven ervaringsdeskundige. Het leek mij heel gaaf om zelf les te gaan geven en heb dan ook met veel enthousiasme de docentenopleiding gevolgd. Ik geeft met veel plezier Medical Pilates bij Manueel-Fysiocare.

 

Sinds vier jaar wonen mijn man en ik met veel plezier in Nieuwegein en hebben twee zoontjes.

 

Ik krijg energie van positieve mensen, lekker eten, sporten en het bezoeken van musea.