Samenwerking

Bij Manueel-Fysiocare stimuleren wij een multidisciplinaire samenwerking als hier vraag naar is. Dit betekent dat wij de meest prettige en vakbekwame collegae uit andere vakgebieden hebben gevonden die werkzaam zijn in deze regio. Graag stellen zij zich voor.

 

Sandra van Essen, (sport)psycholoog en coach

Ik ben Sandra van Essen, SPORTPSYCHOLOOG VSPN®/PSYCHOLOOG NIP.

Mijn studie psychologie volgde ik aan de Universiteit Utrecht, Vrije Universiteit Amsterdam vervolgens een nevenrichting bewegingswetenschappen, mijn afstudeeronderzoek deed ik vervolgens aan de Deutsche Sporthochschule Köln. Ik kon mij zo steeds verder ontwikkelen in de sportpsychologie. Bewegen heeft al mijn hele leven mijn interesse en dat kon en kan ik in mijn werk op heel diverse manieren kwijt.

 

Sinds mijn terugkomst uit Köln, begin jaren ’90 begeleid ik met heel veel plezier mensen met diverse vraagstukken op werk- en/of sportgebied. De doelgroep mensen met mijn specifieke interesse bestaat uit mensen met werk gerelateerde vragen, topsporters, serieuze recreatieve sporters van jong tot oud.

 

Mijn ervaringen in dit brede werkveld deed ik op in mijn praktijk, het Nederlands RSI Instituut, het Nederlands Instituut voor Arbeidsgerelateerde Klachten en op de afdeling arbeidsrevalidatie van het Militair Revalidatie Centrum. Daarnaast werk ik samen met sportartsen en sportfysiotherapeuten (o.a. van de KNVB). Dat vind ik belangrijk aangezien de klachten waarmee mensen komen veelal niet alleen een mentale component hebben.

 

Veelal zijn er belemmeringen ontstaan, waardoor hetgeen mensen graag willen doen niet lukt. Als er oorzaken op mentaal vlak liggen, verdient dit aandacht. Vanuit de hulpvraag werken we dan aan mentale vaardigheden om beter voorbereid te zijn op datgene wat de dagelijkse praktijk van iemand vraagt. De balans kan aardig scheef zijn, waardoor stressgerelateerde- of burnoutklachten kunnen ontstaan. Presteren op het werk, maar ook in de sport kan dan een lastige zaak zijn. Op het werk wordt iemand ziek, de sporter krijgt wellicht een blessure of merkt dat de te verwachten prestaties er niet uitkomen.

 

Het is goed en helpend om vanuit verschillende invalshoeken naar klachten en herstel te kijken en ook de lichamelijke kant aandacht te geven, zodat iemand weer vooruit kan.

Kijk op de website van Sandra van Essen om meer te lezen over Sandra en haar werkwijze. 

Maartje Groffen, psycholoog en (loopbaan)coach

Mijn naam is Maartje Groffen. Ik ben psycholoog NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en opgeleid coach. Mijn basis ligt in de opleiding Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Twente. Daarna ben ik me blijven scholen en ontwikkelen in mijn vakgebied.

Professioneel Coachen en Leiderschap, Psychodrama, EMDR (trauma-verwerking) en Orthomoleculaire Voedingsleer vormen de belangrijkste aanvullingen op mijn psychologische basis. Ik heb een aantal jaar in het bedrijfsleven gewerkt en ruim 8 jaar ervaring als psycholoog/coach. Ik ben mijn hele leven al geïnteresseerd in de beweegredenen van mensen. Wat maakt dat we doen wat we doen? Ook als we eigenlijk wel weten dat dit niet het juiste is. Hoe zijn we afgeraakt van ons pad én hoe komen we weer terug daarop? Ik ben gespecialiseerd in het werkveld arbeid & gezondheid.

Ik ben me erg bewust van de kracht van mijn intuïtie. Niet alleen denken, maar ook voelen en dat omzetten in actie! Dit hele pakket zet ik in om jou weer verder op jouw weg te helpen.

Kijk op de website van De Egofabriek om meer te lezen over Maartje en haar werkwijze. 

 

Arianne de Buck, haptotherapeut

Ik zou mezelf willen omschrijven als vriendelijk, bewegelijk, positief en eerlijk.

Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in mensen. De verschillen tussen mensen boeien mij enorm. Wat vertelt de lichaamstaal en wat beweegt mensen letterlijk en figuurlijk in het leven.

Na mijn studie SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) en HEAO management, economie en recht heb ik een afwisselende carrière gehad in de gehandicaptenzorg, de kinderopvang en in het speciaal onderwijs. Verzorgend, beleidsmatig en leidinggevend.

In 2010 leerde ik haptonomie kennen nadat ik door een burn-out even stil gezet werd. Ik heb er veel van geleerd en ben van een denker steeds meer de voeler geworden die ik ook was. Ik vond de fenomenen uit de haptonomie zo boeiend dat ik de opleiding voor Haptotherapie ben gaan volgen bij Synergos in Amersfoort.

Mijn interesse voor mensen, hun persoonlijke verhalen en het kunnen overbrengen van mijn kennis maakt dat ik met veel enthousiasme mijn vak uitoefen.

Ik werk met veel plezier aan de Zadelstede in Nieuwegein waar ik samenwerk met de fysiotherapiepraktijk Manueel-Fysiocare.  Daar-naast ben ik als haptotherapeut verbonden aan de kinder- en jongeren praktijk van Synergos en werk ik vanuit Feniks Talent, het expertisecentrum voor hoogbegaafde drop-outs in Utrecht.

Ik creëer een veilige omgeving waarin veel ruimte is voor jou en je leerproces. Mijn begeleiding zou ik willen typeren als betrokken, opbouwend en met een sprankje humor. Daarnaast hou ik ook van diepgang, leg ik verbanden en confronteer je waar nodig.

Kijk op de website van Arianne de Buck Haptotherapie om meer te lezen over Arianne en haar werkwijze. 

 

Maud Bogers, diëtist en leefstijlcoach

Ik ben Maud Bogers geboren (1992) en getogen in het dorpje Budel in Brabant. In 2013 ben ik afgestudeerd als Diëtist aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na de studie ben ik in Utrecht gaan wonen en ben ik in februari 2014 mijn eigen praktijk gestart.

In januari 2016 ben ik gecertificeerd als Personal Trainer en breid ik daarmee mijn diensten uit. Tussen de jaren door heb ik mij ingelezen en cursussen gevolgd rondom mindfullness, mindfull eten en zelfcompassie.

Uit mijn ervaring is gebleken dat de drie elementen Voeding, Beweging en Ontspanning (VBO) gebalanceerd moeten zijn om een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Mijn missie is dat je de structuur en basis ontwikkelt om je energieker te voelen. Ik wil dat jij je goed in je vel voelt door een gezond en fijn eet- en leefpatroon aan te leren. Ik wil jou de inzichten geven om dit te verwezenlijken en jouw eigen patroon te verbeteren door:

V: de energie te halen uit de juiste voedingsmiddelen gebalanceerd over de dag.
B: je fit en actief te voelen om je dagelijkse energie ook weer kwijt te kunnen.
O: door de rust te nemen die jij op sommige momenten nodig hebt.

Mijn missie is dat jij straks het maximale uit jouw dag kan halen en dat ik jou hierbij kan helpen en kan ondersteunen.

Op de website van Goed gevoed & Goed getraind lees je meer over Maud en haar werkwijze.

 

Manueel-Fysiocare 

       Locatie Stadscentrum:

       Zadelstede 3

       3431 JZ  Nieuwegein

       1e verdieping, kamers 1.17 & 1.18

     

       Locatie Rijnhuizen:

       Coltbaan 1-19

       3439 NG  Nieuwegein

       begane grond, kamer 7

 T    030  227 05 89

 M   06 40 84 32 04

 E    info@manueel-fysiocare.nl

 

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon

©2020