Ellen Andeweg

Ik ben Ellen Andeweg en met ingang van februari 2020 als manueel therapeut werkzaam bij Manueel-Fysiocare.

Ik heb ruim 15 jaar ervaring als Manueel en Fysiotherapeut en heb daarnaast cursussen gevolgd op het gebied van dry needling, medical taping, wervelkolom-gerelateerde klachten en Fysiopilates.

 

De laatste jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in de behandeling van mensen met schouderklachten. De combinatie van manuele therapie, dry needling en oefentherapie geeft vaak een snel en goed resultaat.

COVID-19 revalidatie

Met de uitbraak van het coronavirus in Nederland, begin 2020 ontstond bij mij al snel de drang mijn steen bij te kunnen dragen aan het begeleiden van patiënten die een infectie van dit virus hebben doorgemaakt. Ik heb jaren revalidatiezwemmen gegeven aan mensen met chronische aandoeningen. Denk aan mensen met COPD, operaties aan het bewegingsapparaat, neurologische aandoeningen, etc. Samen met collega Daphe volg ik alle ontwikkelingen op het gebied van behandeling en revalidatie van coronapatiënten op de voet. Samen met diëtisten en een psycholoog hebben wij bij Manueel-Fysiocare een revalidatieprogramma ontwikkeld om mensen met een doorgemaakte infectie zo volledig mogelijk te kunnen begeleiden.

Patiënten omschrijven mij als: enthousiast, persoonlijk en deskundig. Mijn streven is om de patiënt zelf controle over zijn of haar gezondheidstoestand te laten krijgen.

 

Communicatie en samenwerking met patiënt en collega’s vind ik hierbij heel belangrijk.