ARBO zakelijk
 

Wanneer de sfeer en arbeidsomstandigheden op de werkvloer goed zijn, vallen werknemers minder snel uit door ziekte. Een gezonde, prettige en goede sfeer is op de werkvloer van groot belang en leidt tot een betere duurzame inzetbaarheid. Ook is voorkomen beter dan genezen. Soms is dit echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Zelf een betere-, en goede grip op (dreigend)verzuim.

Onze Visie

De ervaring leert dat werkgerelateerde klachten vaak een vicieuze cirkel vormen: spanningen op de werkvloer (of privé) zorgen voor een slechtere belasting en belastbaarheid van het lichaam. Met als gevolg: lichamelijke klachten die zich onder anderen kunnen uiten in rug-, nek-, en/of schouderklachten.

 

Andersom kan de bron van de klacht ook liggen in een slechte werkhouding of werkplek. De toenemende intensiteit van klachten zorgen voor spanning, dat weer een afgenomen mentale belastbaarheid tot gevolg heeft. 

Bij ons staat de individu centraal. Letterlijk.

Het belang van een integrale aanpak en korte lijntjes tussen verschillende disciplines wordt hier meteen duidelijk: er is een nauwe samenwerking tussen lichaam en geest. 

Door de nauwe samenwerking tussen disciplines staat de persoon centraal. Alle disciplines hebben korte lijntjes met elkaar. Op deze manier kan een efficiënt en doeltreffend plan van aanpak worden geschreven, toegespitst op de hulpvraag van de persoon in kwestie. Zo kan een werknemer weer sneller aan het werk, terugkeren na uitval of verbetert de werksfeer op een afdeling.

Manueel-Fysiocare (fysiotherapie, manuele therapie) en De Egofabriek (psychologie, coaching) bieden werkgevers een multidisciplinaire aanpak bij verzuim(preventie) en re-integratievraagstukken. Naast fysiotherapie en psychologie hebben wij verschillende behandelaars in onze naaste omgeving die wij in kunnen schakelen als dat nodig is. Ook hiermee zijn de lijnen kort.

 

Door de korte lijnen tussen de verschillende disciplines vullen wij elkaar als natuurlijk aan: dit is de kracht van een succesvolle aanpak bij (dreigend) verzuim.

 

Soms letterlijk zal de individu aan tafel zitten met twee (of meer) zorgverleners.

Onze interventies kunnen naar wens worden uitgevoerd op locatie en/of in de praktijk van Manueel-Fysiocare.

Wij zijn continu in ontwikkeling om onze aanpak specifiek, efficiënt en daardoor kostenbesparend te houden.

 

Interesse om ook op een efficiënte, doeltreffende en kostenbesparende manier uw werknemers terug aan het werk te krijgen of juist aan het werk te houden?

 

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Arbofysiotherapie, Arbo, Manueel-Fysiocare, Nieuwegein, fysiotherapie, werkgerelateerde klachten